‘Bel-me-niet-meer’-lijst

Doe je wel eens aan telemarketing? Of maakt klanten en prospecten opbellen sowieso deel uit van je strategie? Weet dan dat je niet zomaar iedereen mag opbellen. Sommige mensen willen dat nu eenmaal écht niet. En die zijn wettelijk beschermd. Al ruim 8 jaar zelfs.

Elke Belgische telefoonabonnee die niet graag gebeld wordt voor allerhande aanbiedingen, hetzij van bedrijven, hetzij van verenigingen of goede doelen, kan zich inschrijven op de ‘Do Not Call Me’ lijst (DNCM). Organisaties die telefonische acties uitvoeren in België, zijn bij wet verplicht de nummers op die lijst uit hun bellijsten te schrappen. Bel je hen toch op, dan loop je risico op boetes tot wel 80.000 €. En dat kan je bedrijfsresultaat behoorlijk doen kelderen.

Als Belgian Association of Marketing willen we jou wijzen op het bestaan van deze wetgeving, die we ten volle onderschrijven. Want wie mensen ongewenst contacteert, doet helemaal niet aan meaningful marketing en veroorzaakt zelfs een averechts effect. Dat klinkt eerder als lose-lose in plaats van win-win.

Waar vind je de DNCM-lijst?

Je kan de lijst aankopen bij DNCM vzw, bij Koninklijk Besluit erkend als enige wettelijke beheerder van de ‘Bel-me-niet-meer’-lijst. 

Meer info en prijzen vind je hier.

Meer informatie